Pazartesi, Kasım 4, 2024
Ana SayfaTedarikçilerYazılım ve teknoloji çözümleri otellerde verimliliği ve misafir memnuniyetini artırıyor

Yazılım ve teknoloji çözümleri otellerde verimliliği ve misafir memnuniyetini artırıyor

Haber: Ecem Ercan Adanır

Günümüzde dijitalleşme, çağın gerektirdiği en önemli vasıflardan biri olarak öne çıkıyor. Hizmet odaklı turizm sektörü de dijitalleşmenin en büyük öneme sahip olduğu alanlardan… Otellerde kullanılan yazılım ve teknoloji çözümleri işletmede verimliliği artırıp finans ve data kayıplarını azaltırken veri güvenliği sağlıyor; otel müşterisinin konforunu ve konaklama memnuniyetini artırıyor.

Otellerde kullanılan yazılımlar departmanların yönetilmesinden misafir memnuniyetinin takibine, satış faaliyetlerinin yönetiminden stok kontrolünün sağlanmasına, veri güvenliğinden kişiselleştirişmiş hizmetlerin geliştirilmesine pek çok alanda sayısız fayda sağlıyor.

Teknolojiye yapılacak yatırım, otelleri geleceğe taşıyor

Sektör profesyonelleri, otellerin teknoloji konusunda yapacakları yatırımın işletmeye uzun vadede önemli avantajlar sağlayacağını ifade ediyor. Bu anlamda sektörde rekabet gücünü korumak isteyen otellerin esnek, geleceğin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, mobil uyumlu, yapay zeka teknolojilerinden yararlanan, otele özel tasarlanmış yazılım teknolojilerine yatırım yapmaları tavsiye ediliyor.

Sektör profesyonelleri, turizm sektörü açısından yazılım ve teknoloji çözümlerinin önemini değerlendirdi…

Nilüfer Durukal Kaya: “Değişen turizm anlayışı ve iş yapma şekillerimiz, geliştirdiğimiz çözümlerin farklılaşmasını ve çeşitlenmesini sağlıyor”

Talya Bilişim, Türkiye’de 5 binden fazla otelde aktif olarak kullanılan Elektraweb Otel Yönetim Yazılımını üretiyor. Elektraweb hakkında detayları aktaran Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal Kaya, “Elektraweb, bir otelin tüm departmanlarıyla başka hiçbir yazılıma ihtiyaç duymadan, uçtan uca dijital olarak yönetilebilmesini sağlayan bir otomasyon programı. Otelin her departmanındaki işleyişi dijitalde kayıt altına alıp yönetebilecek bir modülü/çözümü bulunuyor. Yani otel ön bürodan muhasebeye, Spa’dan kalite ve dokümantasyon sistemine kadar yazılımla ilgili tüm ihtiyaçlarını Elektraweb ile karşılayabiliyor. Elektraweb, ‘otel yönetimi’ kavramı içine giren tüm süreçler ve değişen ihtiyaçlarla ilgili çözümler geliştirmektedir. Özellikle değişen turizm anlayışı ve iş yapma şekillerimiz, geliştirdiğimiz çözümlerin farklılaşmasını ve çeşitlenmesini sağlıyor. Bildiğiniz gibi otellerimizin tamamlamak zorunda oldukları, GSTC ve ISO gibi, bazı sertifikasyon süreçleri var. Elektraweb Kalite ve Doküman Yönetim Sistemi Yazılımımız ile kullanıcılarımıza, kalite süreçlerini yönetebileceği, dokümanlarını hazırlayıp yayınlayacağı, yöneticilerini ve çalışanlarını bu süreçlere dahil edebileceği, web tabanlı, akıllı bir yönetim sistemini hayata geçirdik. Sistem, denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesini sağlıyor. Kullanıcılar yeni denetimler oluşturabiliyor ve mevcut denetimleri görüntüleyebiliyor. Ayrıca her bir denetim sorusuna ayrıntılı bilgi girilebiliyor. Bu sayede, denetimlerin kapsamlı ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanıyor. En avantajlı özelliği ise işletmedeki diğer yönetim modülleri (IK, CRM, ERP vb.) ile veri alışverişi yaparak işletmenizdeki tüm operasyon süreçlerine belirlediğiniz kalite standartlarını uygulayabilmesi” şeklinde konuştu.

“Dijitalleşme için süreç analizinin iyi yapılmış olması öne çıkıyor”

Durukal, turizm sektörüne yönelik yazılım çözümlerine ilişkin görüş ve önerilerini ise şöyle paylaştı: “Turizm çok yönlü bir sektör. Dolayısıyla teknolojiyi takip etmek, anlamak ve süreçlerinize dahil etmek için kayda değer bir zaman ve efor harcamanız gerekiyor. Dijitalleşme sadece teknolojik değil, zihinsel bir değişimi de kapsıyor. Dijitalleşme için süreç analizinin iyi yapılmış olması öne çıkarken, yapay zekadan faydalanabilmek için otellerin kaliteli, sınıflandırılmış veri biriktirmiş olmaları büyük önem taşıyor. İhtiyaç, beklenti ve zorunluluklarınız, çizeceğiniz yol haritanızda çok belirleyici. Dolayısıyla süreci bilen, güvendikleri iş ortakları ile çalışmalarını ve hangi verileri ne şekilde sakladıklarını iyi analiz etmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca yazılım otele maliyet tasarrufu, hız, güvenlik ve verimlilik sağlıyor olmalı. Bu nedenle otellerimizden kendilerine şu soruları sormalarını rica ediyoruz; Kullanacağım yazılım web tabanlı ve bulut teknolojisine sahip mi? Büyümeye açık mı? Çok fazla donanıma ve başka yazılım lisanslarına gereksinim duyuyor mu? Diğer yazılım, servis ve uygulamalarla entegre çalışıyor mu? Müşteri destek birimi düzgün çalışıyor mu? Yaygınlıkla kullanılıyor mu? Mobil uyumlu mu? Verilerinizin güvenliğini garanti ediyor mu? Bu soruların cevapları sizin için uygunsa, oteliniz için de uygundur.”

Alp Tolga Kilimcigöldelioğlu: “Kaliteli ve kesintisiz internet servisi sunmak önemlidir ancak bunu sağlarken güvenlik de önemlidir”

Kablolu ve kablosuz ağ donanımları üreticisi olan Ruijie Networks, dünya çapında 5 binden fazla otelde ürünleriyle yer alıyor. Ruijie Networks’ün Türkiye’deki 8’inci yılına girdiğini anlatan Ruijie Networks Türkiye, Ülke Müdür Yardımcısı Alp Tolga Kilimcigöldelioğlu, turizm sektöründeki faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri aktardı: “Turizm sektöründe özellikle otel olarak çok değerli müşterilerimiz var. Yazılım denince ilk akla gelen otelcilik yazılımlarıdır, ancak Ruijie’de kablosuz internet erişim altyapısı ve bunların kusursuz, performanslı ve güvenli yönetilmesini sağlayan yazılımlarımız, diğer bir deyişle gizli kahramanlarımız mevcut. Ağ güvenliği ve yönetim yazılımlarımız yapay zeka desteklidir. Bunlar kablosuz erişim cihazlarının ve bunların kendi aralarında internetle iletişimini sağlayan kablosuz erişim cihazı AP (Access Point)’lere enerji sağlayan aynı zamanda da IP telefon ve IP TV altyapısında kullanılan özel PoE destekli switchlerin yönetimlerini sağlayan yazılımlardır. Ataklara karşı kendini koruyan, müşterilerinizi aldatmaya yönelik sahte ağları algılayan ve bunlara karşı hem savunan hem de onlara karşı atak yaparak onların çalışmasını engelleyen yapay zeka destekli yazılımlarımız var. Kablosuz ağ erişiminde müşterilerinize yüksek performans ve adil paylaşım imkanı sunan kablosuz bağlantıyı sürekli ve keyifli hale getiren yazılımlarımız mevcut. Bunlar hem swithclerimiz hem AP’lerimiz hem de Firewall ağ güvenliği cihazlarımıza entegre edilmiş durumdalar.” Teknolojinin oteller açısından taşıdığı önem hakkında da konuşan Kilimcigöldelioğlu, “İnternet erişimi hem otel yönetimi bakımından hem de onların ana gelir kaynağı olan misafirlerinin oteli seçme nedeni olması dolayısıyla önem taşır. Kaliteli ve kesintisiz internet servisi sunmak önemlidir ancak bunu sağlarken güvenlik de önemlidir. Doğru yapılanma olmayan bir ağ iletişimi ile otele gelen bir misafirin müşteri ve finans verilerine eriştiğini, bunları sildiğini değiştirdiğini veya ele geçirdiğini düşünün, bu otelinizi ne kadar etkilerdi? Buna nasıl engel olabilirsiniz? Ruijie Networks ürünleri sayesinde güvenliğinizi de sağlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“En önemli kısım, analizlerde tüm süreçlerin otelin ruhunu yansıtacak şekilde ele alınmasıdır”

Teknoloji alanında otel yatırımcı ve yöneticilerinin muhakkak danışmanlık alması gerektiğine vurgu yapan Kilimcigöldelioğlu, “Danışmanlık almanın yanı sıra otel yöneticilerine kendi teknik personeline de yatırım yapmalarını, onları bu konuda her türlü eğitime katılmaya teşvik etmelerini tavsiye ediyorum. Teknoloji ürünlerini de satın almadan önce muhakkak denemelerini öneriyorum” diye devam etti. Dijitalleşme sürecinde, otellerin ne istendiğini ve ne yapılacağını doğru aktarmasının ve süreçlerin doğru analiz edilmesinin önemine de dikkat çeken Kilimcigöldelioğlu, “Her işletmenin yapısı birbiriyle aynı olmadığı için onlara genel için yazılmış bir yazılımı verip kullanmalarını beklemek, onları herkesle aynı şekilde iş yapma seviyesine çeker. İşletmenin yapısı ve süreçleri sunulan yazılımın dışında ise muhakkak özel bir yazılım geliştirme sürecine girilmelidir. Burada en önemli kısım yazılımın kodlanması değil, analizlerde tüm süreçlerin otelin ruhunu yansıtacak şekilde ele alınmasıdır” şeklinde konuştu.

Dr. Özgür Zan: “Otelin üst düzey yöneticilerinin dijitalleşmeyi bir süreç olarak görüp, vizyon oluşturması ile tüm çalışanların adaptasyonu hızlı oluyor”

WeBee Yönetici Ortağı Dr. Özgür Zan, otellere yönelik çözümlerini şöyle özetledi: “Webee olarak, otel sayısının artması ile doluluk oranlarının azalması ve düşen kar marjları karşısında otellerin mevcut misafirlerden daha fazla gelir elde edebilmeleri için yapay zeka destekli bir çözüm sunuyoruz. Otel misafiri otelde her türlü talebi kolayca ve kendi lisanı üzerinden haberleşerek gerçekleştirebilmek için otelin markalı mobil uygulamasını (indirerek veya QR kodu okutarak) kullanıyor. Misafir sıra beklemeden, oturduğu yerden kolayca check-in/check-out işlemlerini yapabildiği gibi her türlü talebini otele iletebildiği için memnuniyeti artarken, otel de misafirin profiline göre otomatik hizmet önerisi sunan yapay zeka yazılımı sayesinde oteldeki gelirlerini artırıyor. Misafirin her hizmet sonrası alınan dijital anket ile memnuniyeti otel konaklaması devam ederken takip ediliyor ve otelin her türlü memnuniyet veya sorundan haberdar olması sağlanıyor. Tüm bunların yanı sıra otelin çalışanlarının iş takibinin de cep telefonundan yapılması, departmanlar arası iletişim, iş birliği ve otel yönetiminin oteldeki her türlü konuyu tek bir sayfadan takip edebilmesi mümkün oluyor. Tüm bu yapı sayesinde personelin verimi artıyor ve sistem sayesinde personelin eğitim seviyesinden bağımsız sistem pürüzsüz ve sorunsuz bir şekilde işliyor. Sorun olduğu anda sorunu yöneticilerin anında görmeleri ve müdahale edebilmelerine imkan tanıyor. Bu yapı sayesinde otellerde oda başına yılda 1.200$’a kadar gelir artışı elde ediliyor ve otelin itibar sitelerinde skoru yükseliyor. Çevre dostu uygulamalarımız sayesinde oteldeki karbon salınımı azalıyor ve yakın zamanda bu konuda düzenlenecek olan regülasyonlarla uyum açısından da fayda getiriyor.”

“Ürünlerimiz sayesinde otellerin gelirleri artıyor, misafir memnuniyeti yükseliyor”

Özgür Zan, “Çözümlerimiz ‘dijitalleşmenin avantajlarını otellere nasıl somut katkı olarak sunarız’ düşüncesi ile tasarlandığından, ürünlerimiz sayesinde otellerin gelirleri artıyor, misafir memnuniyeti yükseliyor ve otel içindeki operasyonlar pürüzsüz yönetilip takip edilebiliyor” dedi. Dijital dönüşüm konusunda otellere yönelik önerilerini de dile getiren Zan, şöyle devam etti: “25 ülkede yüzlerce oteldeki uygulamalarımızda, dijital alanda çok başarılı olan otellerde gördüğümüz ortak hususları üç ana alanda sınıflandırdık. Önerilerimiz de bu doğrultuda oluyor. Birincisi, ‘Dijitalleşmeye Liderlik Eden Üst Düzey Yöneticilerin Varlığı’. Otelin üst düzey yöneticilerinin dijitalleşmeyi bir süreç olarak görüp, bu sürecin arkasında durarak bir vizyon oluşturması ve sürecin tamamını sahiplenmesi ile tüm çalışanların adaptasyonu hızlı oluyor. İkincisi, ‘Doğru İş Ortağı Seçimi’. Teknoloji sağlayan şirketler arasında, otelleri bir müşteri gibi gören değil, iş ortağı olarak gören, müşterisinin başarısını önemseyen ve bunun için aktif çaba sarf eden teknolojik vizyonu olan firmalar ile ilerlemek gerekiyor. Üçüncüsü ise ‘Eğitim’.  Otelin personeline düzenli eğitim vermesi, iş ortağı teknoloji firmasının düzenli olarak otele ürünü anlatması, yenilikleri sunması ve otel ile yakın iş birliği içinde olması gerekiyor. Örneğin, biz bu konuda müşteri başarı programı ile oteller ile yakın iletişim içinde düzenli eğitimler vererek katkı sunuyoruz. Bu eğitimler sayesinde personelin kendini dijital teknolojilerde geliştirmesine ve kariyerlerinde yükselmelerine tanık oluyoruz. Personel kendini bu alanda yetiştirdiği ölçüde daha değerli oluyor, bakış açısı zenginleşiyor ve en önemlisi çalıştığı otele yüksek katma değer üretiyor.”

Emre Şeneren: “Teknolojik hizmetler farklı yaş gruplarında çeşitli beklentiler oluşturuyor”

Omada (TP Link), Çözüm Mimarı Emre Şeneren, sundukları yazılım çözümlerine ilişkin şunları söyledi: “Otel misafirlerinin rutin etkinliklerini teknolojiyi takip ederek sürdürebilmesi, günümüzde daha da önemli hale gelmiştir. Oteller için rekabetçi bir ortamda hem CAPEX hem de OPEX maliyetlerini yönetmek ve gelişen akıllı çözümleri takip etmek büyük bir gerekliliktir. Omada (TP Link), network, wireless ve CCTV ürünleri için geliştirdiği ücretsiz bulut yazılımı ile ek maliyet olmadan bir telefondan tüm sistemlerin kurulumu, ayarları, sağlık kontrolü ve sorun giderme gibi birçok özelliği sunarak köklü çözümler sağlıyor.” Teknolojik gelişmelerin ivmesi gün geçtikçe artarken, beklentilerin de aynı doğrultuda yükseldiğine dikkat çeken Şeneren, “Misafirler konaklama seçimi yaparken, fiyatın yanı sıra sunulan teknolojik hizmetler de farklı yaş gruplarında çeşitli beklentiler oluşturuyor. Her geçen gün Omada olarak yeni otel projelerine destek veriyoruz. Ortak beklentilere yönelik çözümler sunuyor, özel müşterilerimizin diğer otellerden ayrılmasını sağlayacak teknolojik altyapılarda hem danışmanlık hem de destek sağlıyoruz” dedi.

“Omada bağımsız olarak sürekli çalışabilmesi açısından büyük önem taşımakta”

Emre Şeneren, otel işletmeci ve yatırımcılarına dijital çözümler ve teknoloji kullanımı noktasındaki önerilerini ise şöyle aktardı: “İşletmecilerin beklentileri ve yaşadıkları sorunlar uzun yıllardır deneyimlenmiştir. Sağlıklı bir şekilde çalışabilmeleri ve sorun yaşandığında destek alabilmeleri için, otel çalışanlarının konu uzmanı olmasalar bile, Omada’nın ücretsiz sağladığı bulut yazılımını tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte yazılım, birçok firmanın sunduğu bir çözümdür. Ancak Omada, kullanım kolaylığı, gücü, esnekliği ve %99.99 SLA garantisi ile herhangi bir donanım bağımsız olarak sürekli çalışabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.”

Erdal Özkan: “Yazılım çözümlerimizi, sürekli Ar-Ge çalışmaları ile geliştirerek sektördeki gelişmelere katkıda bulunmayı sürdürüyoruz”

Senkron Tech’in otellere sunduğu yazılım çözümlerinin iş süreçlerinin tek bir platformdan, entegre bir şekilde yönetilmesine olanak tanıdığına vurgu yapan Senkron Tech CEO’su Erdal Özkan, turizm sektörüne sundukları ürünler hakkında şu bilgileri verdi: “Flyby ürünümüz SPA, Golf, Fitness & Stüdyo ve Aquapark’ların yönetim yazılımı olarak sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda Flyby yerli ve yabancı otel yönetim yazılımları ile çift yönlü olarak entegre çalışmaktadır. Flyby POS ürünümüz otel içerisindeki restoran ve satış noktalarındaki süreçleri sağladığı mobil arayüzler sayesinde verimli ve hızlı hale getirir. Flyby Tracker, oteller için yönetilmesi zor ve maliyetli olan havlu operasyonunu otomatize eder, havlu kayıplarını ve fazla kullanımları önleyerek ciddi bir maliyet avantajı sağlar. Ayrıca daha hijyenik bir servis sağlayarak misafir memnuniyetini artırır. Senkron CDM, misafir verilerini analiz ederek kişiselleştirilmiş hizmetler sunar. Senkron VAR, ekipman ve hizmet izleme süreçlerini yönetir, maliyetleri düşürür ve hizmet kalitesini artırır. Senkron HR personel yönetimini otomatikleştirir ve stratejik HR süreçlerini optimize eder. Senkron Tech olarak, otelcilik sektöründeki her ihtiyaca yönelik yenilikçi yazılım çözümlerimizi, sürekli Ar-Ge çalışmaları ile geliştirerek sektördeki gelişmelere katkıda bulunmayı sürdürüyoruz.”

“Dijitalleşme sayesinde oteller, kaynaklarını daha etkin kullanırken, operasyonel süreçlerde hız ve verimlilik kazanıyor”

Dijitalleşmenin otellerin operasyonel verimliliğini artırmada ev misafir memnuniyetini sağlamakda kritik bir hale geldiğini vurgulayan Özkan, “Flyby’ın sunduğu çözümler, otellere tüm operasyonel süreçleri entegre bir platform üzerinden yönetme imkânı sunarak iş gücü, zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Dijitalleşme sayesinde oteller, kaynaklarını daha etkin kullanırken, operasyonel süreçlerde hız ve verimlilik kazanıyor. Aynı zamanda misafirler için daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunulabiliyor; hizmetlerin dijital platformlar üzerinden sunulması, misafirlerin otel içindeki ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verilmesini sağlıyor. Bu da hem misafir memnuniyetini artırıyor hem de uzun vadede müşteri sadakati oluşturuyor. Dijitalleşen oteller, rekabette öne çıkarak daha sürdürülebilir bir işletme yapısına kavuşuyor” şeklinde konuştu.Yatırımcılar, doğru yazılım çözümlerini seçerken entegre olabilen ve esnek yapılar sunan sistemlere odaklanmalı” diyen Özkan şunları söyledi: “Operasyonel verimliliği artıran ve otelin tüm birimlerini kapsayan çözümler, uzun vadede maliyetleri düşürür ve yatırımın geri dönüşünü hızlandırır. Teknolojinin otelin her noktasında entegre bir şekilde kullanılması, birimlerin birbirleriyle uyumlu çalışmasını sağlar, bu da süreçleri daha verimli hale getirir. Teknolojiyi sadece bir araç değil, bir stratejik avantaj olarak görmek bu süreçte büyük önem taşır.” Dijitalleşme sürecinde otellerin yazılım çözümleriyle ilgili dikkat etmesi gereken unsurlara da değinen Özkan,Yazılım çözümlerinin sadece bugünün değil, geleceğin ihtiyaçlarını da karşılayabilecek esneklikte olması büyük önem taşır. Oteller, teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek ve uzun vadede sürdürülebilirliği olan sistemleri tercih etmelidir. Kullanıcı dostu arayüzler ve güçlü bir destek ekibi, günlük operasyonlarda kesintisiz işleyişi garanti eder” diye konuştu.

Murat Atıcı: “Yenilikçi ürün ve hizmetlerle işletmeleri teknolojik anlamda ileriye taşımayı hedefliyoruz”

İstanbul, Ankara, Kocaeli, New York ve Dubai’de ofisleri olan Bimser, enerjiden tekstile, otomotivden savunma sanayine, sağlıktan finansal hizmetler olmak üzere her sektörden şirkete verimlilik ve rekabet avantajı sunuyor. Bimser’in tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen çözümlerle hizmet verdiğini vurgulayan BİMSER CEO’su Murat Atıcı, “26 yıl önce kurulmuş bir şirket olarak işletmelerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerine destek oluyor, sürekli olarak geliştirdiğimiz yenilikçi ürün ve hizmetlerle işletmeleri teknolojik anlamda ileriye taşımayı hedefliyoruz. Otellere sunduğumuz yazılım çözümlerinden bahsedersek; Otellerde Kalite Yönetim Sistemi, Ensemble Süreç, Performans ve Kurumsal Karne (Balanced Scorecard) Yönetim Sistemi, Synergy CSP Low Code İçerik Servisleri Yönetimi, BEAM Hotel Servis, Talep ve Bakım Yönetim Sistemi, İş Talep / Çağrı ve İş Emri Yönetimi, Varlık Yönetimi, Malzeme Yönetimi, Mobil Native Uygulama, Satınalma Yönetimi, Grafiksel Varlık Ağacı, Dashboard Raporlama ve Enerji Yönetim Sistemi’ni sayabiliriz” şeklinde konuştu.

“Rekabetçi kalmak isteyen otel işletmeleri dijital çözümlere hızla adapte olmalı”

“Bimser olarak ürünlerimizle işletmelerin karmaşık iş süreçlerini basitleştirmek ve optimize etmek için en yenilikçi yazılım çözümlerimizi global ölçekte sunuyoruz” diye devam eden Murat Atıcı, “Sunduğumuz çözümlerle oteller iki ayrı deneyimi birlikte yaşayabilirler; “Dijitalleşme” ve “Dijital Dönüşüm”. Var olan işlerini dijital ortamda takip etmek isteyen işletmeler sunduğumuz çözümlerle mükemmel bir Dijitalleşme deneyimi yaşarlar. Bunun yanı sıra hayata geçirilen dijital teknolojilerin tüm operasyonlarına yerleştirmesiyle de Dijital Dönüşüm deneyimini sunmaktayız. Zaman tasarrufu, bütçe kontrolleri ve yönetimi, müşteri memnuniyeti, kalitesizlik maliyetlerinin azalması, karbon ayak izi yönetimi, yeşil dönüşüm gibi alanlara da çözümlerimizle hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu. Teknoloji ve dijitalleşmenin otel işletmeciliğinde hem operasyonel süreçleri kolaylaştırdığına hem de misafir deneyimini iyileştirdiğine dikkat çeken Atıcı, “Bu yüzden, rekabetçi kalmak isteyen otel işletmeleri bu çözümlere hızla adapte olmalıdır. Oteller dijitalleşme sürecinde yazılım çözümlerini seçerken; güvenlik, kullanıcı dostu tasarım, mobil uyumlu, entegrasyon ve esneklik gibi faktörleri göz önünde bulundurarak doğru çözümleri tercih etmelidir. Bu sayede hem operasyonel verimliliği artırabilir hem de misafir deneyimini iyileştirebilirler” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Güncel Haberler