Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman “Konaklama vergisinden elde edilen gelirin, gelirin elde edildiği illerin yerel yönetim bütçelerine bırakılmasının doğru olacağını düşünüyoruz” dedi.
ATSO 142. Yıl Kemer Ödül Töreni ve Üye Buluşması yoğun bir katılımla Kemer’de gerçekleşti. ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman konuşmasında ülke ve Antalya ekonomisinin gündeminde öne çıkan konulara değinerek, Antalya iş dünyasının gücünü bir kez daha vurgulamak istediklerini belirtti.
Antalya’nın Türkiye’nin ekonomik büyümesine en fazla katkı sağlayan illerden biri olarak ön plana çıktığını ve Kemer’in de bu başarıların bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Hacısüleyman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya Turizm Hareketi içinde beğenilen ve sevilen bir il olmaktan, Türkiye’nin turizm başkenti olmaktan çok mutluyuz ancak, ilave yüklerin de farkındayız. Turizmin getirdiği ilave yükler, özellikle altyapı ve çevre düzenlemeleri gibi alanlarda yerel yönetimlerimize ciddi sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle, konaklama vergisinden elde edilen gelirin, gelirin elde edildiği illerin yerel yönetim bütçelerine bırakılmasının doğru olacağını düşünüyoruz.”
Antalya’nın Türkiye ekonomisine en fazla katkı sağlayan iller arasında olduğunu söyleyen Bakşan Hacısüleyman, “Antalya, dünyanın doğrudan uçuşla en fazla turist alan 4’üncü şehri, Türkiye örtü altı tarımında 1’inci sırada, Türkiye’nin en büyük 6’ncı ekonomisi, yabancılara konut satışında lider, bankalarda en fazla mevduat ve kredi kullanımında ilk 4 içinde. Kemer de bu başarıların bir parçasıdır. Turizmin yanı sıra ticaret ve tarımda da sahip olduğu potansiyel, bu bölgeyi daha da ileriye taşımak için bizlere ilham vermektedir. Deniz turizmi açısından Kemer, Türkiye’nin en önemli yat merkezlerinden biridir. Marina 300 yat kapasiteli altyapısıyla hem yerli hem yabancı yatçılara hizmet vermekte ve uluslararası standartlarda aldığı Mavi Bayrak ödülüyle öne çıkmaktadır. Ayrıca, bölgedeki sahillerin çoğu bu prestijli ödüle layık görülmüştür’’ diye konuştu.
Hacısüleyman, Antalya’nın son 20 yılda nüfusu en çok artan 3’üncü il olduğunu ve her yıl 60 bin kişiye de ev sahipliği yaptığını söyledi. Antalya’nın her yıl Korkuteli ilçesi kadar göç aldığını belirten Hacısüleyman, “Bu rakamın 38 bini iç ve dış göç olarak gerçekleşiyor. Bu durum, Antalya’nın rekabet gücünü artırırken, inovasyon ve yeni iş fırsatları için de bir zemin hazırlıyor. Ancak, göçün kontrolsüz büyümesi, altyapı yetersizlikleri, konut sıkıntısı ve trafik gibi sorunları da beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle, göçü yönetirken sürdürülebilir planlamalar yapılması ve sosyal dengelerin korunması büyük önem taşıyor’’ açıklamasında bulundu. Dünya Turizm Hareketi içinde Antalya’nın beğenilen bir il olduğunu söyleyen Hacısüleyman, ilave yüklerin ciddi bir sorumluluk yüklediğini söyledi. Gelen turiste kenti en iyi şekilde tanıtılmasını söyleyen Hacısüleyman, “Bu nedenle, konaklama vergisinden elde edilen gelirin, gelirin elde edildiği illerin yerel yönetim bütçelerine bırakılmasının doğru olacağını düşünüyoruz” dedi.